? ??????????????Could This Be Real?? ????? ?? ???Rating: 5.0 (1 Rating)??33 Grabs Today. 1168 Total Grabs.
??????Preview?? | ??Get the Code?? ?? ?????Splatter Pattern? ????? ?? ???Rating: 3.9 (11 Ratings)??30 Grabs Today. 18734 Total Grabs. ??????Preview?? | ??Get the Code?? ?? ???????Bl BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

19 Haziran 2007 Salı

Macchiato!! Mmmm....



Efendim bir de macchiato vardir ki ben sahsen turk kahvesinden sonra tek gecerim.. Zaten genelde Turk kahvesi severlerin tercihidir macchiato..(Italyanca lekeli demektir ve makkiato diye okunur) Lekeli denmesinin nedeni ise bildigimiz espressonun ustune cappucino kopugunun eklenmesi ile olusmasidir. Mevsime gore sicak ya da soguk kopuk eklenebilir. Asil lezzetli olan budur yani. Bir de latte var cunki ve bu kahvecileri pek kesmez acikcasi. Boyle bir durumla karsilasirsaniz isteginizi belirtmelisiniz yani espresso macchiato demelisiniz. Acikcasi bana da pek lezzetsiz geliyor latte olanlari, ya da soyle soyliyim kahve diilde kahvemsi birsey icmek istediginizde latte isteyin... Karamelli olunca guzel oluyor. Tek kotu yani makine gerektiriyor, evde yoksa artik neredeyse her kose basinda olan starbucks ve bu tarzdaki diger yerlerde var.

MOJITO

Su aralar herkesin dilinde bu mojito. Iki sene icinde pek bir meshur oldu Turkiye'de, ozellikle de bayanlarin tercihiymis. Tevekkeli sunumundan ve cok da agir olmayan tadindan olsa gerek. Aslen Kubali kendisi, bizde sonradan populer oldu. Yapimi cok kolay aslinda bir kac tane irice taze nane yapragi atiyorsunuz uzunca bir bardaga ve kucuk parcalara ayirdiginiz yesil limon (Bence turunc da guzel oluyor). 2-3 cay kasigi toz sekeri iyice ezin (pudra sekeri kadar da olmayacak) ve ekleyin. Bardagi da yarisina kadar buz doldurun ve kalan kismi dolduracak kadar da rom ekleyin. ISterseniz suslemek icin de bir dilim limonu bardagin kenarina gecirebilirsiniz. Iste bu kadaaar Mojitonuz hazir bile.....

Yilin fikrasi

Bugun sabah bi arkadasim bana mailinde bu fikrayi gondermis, ve baslik da cidden son "son yillarin en iyi fikrasi"!!.. Muhtemelen coktan nette dolasmaya baslamistir bu fikra hatta belki cogunuz okumustur bile ama bilmeyen varsa okusun mutlaka..

Tayyip ile Bush ilk bulusmalarinda birbirlerine hava atarlar.Bush Tayyip'e
"Bizde öyle bir teknoloji var ki, ölüyü "diriltiriz" der.Tayyip altta kalmaz ve o da; "Bizdeki teknoloji çok farkli, partimizin bütün elemanlari 100 metreyi 3 saniyede kosmayi beceriyor" der.Türkiye' ye döndügünde Tayyip'i bir düsünce alir. Danismanlarini cagirir attigi palavrayi anlatir;"Haftaya Bush geliyor, yalanimiz ortaya çikarsa ne yapariz?" diye sorar.Danismanlardan biri hemen cevap verir:"Onlara ölüyü nasil dirilttigini sordunuz mu?""Hayir sormadik.""O halde hiç korkmayin Basbakanim, alin Bush'u Anitkabir'e götürün. Atatürk'ü diriltmesini isteyin.Diriltemezse o rezil olur. Yok eger diriltirse, siz zaten 100 metreyi 3 saniyede kosarsiniz!...