? ??????????????Could This Be Real?? ????? ?? ???Rating: 5.0 (1 Rating)??33 Grabs Today. 1168 Total Grabs.
??????Preview?? | ??Get the Code?? ?? ?????Splatter Pattern? ????? ?? ???Rating: 3.9 (11 Ratings)??30 Grabs Today. 18734 Total Grabs. ??????Preview?? | ??Get the Code?? ?? ???????Bl BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

12 Temmuz 2007 Perşembe

lost control :(

Farkettiniz mi blogum degisti!!! Ve ne yazikki istemeden oldu hazir kullandigim sablonlardan biri hata verip coktu resmen. Ben de simdilik cabucaktan bunu hazirlamaya calistim. Tabi moralim cok bozuldu cunki eski designla cok ugrasmistim, cok icime sinmisti ama simdi bir suru gifim, html kodlarim ve illustrationlarim yok oldu. Tekrar hepsiyle ugrasip geri getiresim de kalmadi sanirim, zaten vaktim de yok. Ama biliyorum enerjimi yeniden toplayip daha optimist bir gunumde yine beni daha cok yansitan bir blog designi yapacagim....

Mariza'yla fado daha da etkileyici..

Oncelikle Mariza hakkinda kisaca bilgi veriyim biraz ; tam adi Mariza Monte. Portekiz'in eski sömürgelerinden Mozambik'te doğdu. Üç yaşındayken ailesiyle birlikte Amalia Rodrigez, Cristina Branco gibi fadonun kraliçelerinin ülkesine, Lizbon'da geleneksel bir mahalleye taşındı. Fadonun doğduğu yere... Ailesinin hafta sonları fado müziği yapılan restoranları vardı. Küçük yaşta bu müziği dinlemeye başladı. Beş yaşına geldiğinde artık fado söylüyor, okumayı bilmediği için babası ona sözleri hatırlayabileceği şekiller halinde çiziyordu. Portekiz'e ve Portekizlilere aşık olan Mariza'nın iki albümü var ve sık sık uluslararası turnelere çıkıyor. Kimileri onun fado müziğini alevlendirmek için Tanrı tarafından gönderilen bir melek olduğunu düşünüyor.
Fado'nun ne olduguna gelince ; Portekiz halk muzigi.."kader" anlamina geliyor. Fado, balıkçı, kaşif ya da denizci olan sevgililerini, eşlerini denize uğurlayan ve onların geri dönmesini umutla bekleyen 19. yy Portekiz kadınlarının artık beklenen yakınlarının geri gelmemesi üzerine denize karşı yaktıkları ağıtlardan türemiştir. Bu nedenle Fado, derin acıların, hüzünlerin, özlemin, nostaljinin, mutluluğun ve aşkın ifade edildiği bir müzik türüdür.
Sesi gercekten inanilmaz..tek kelime ile de "icli' soyluyor sarkilarini. Etkilenmemek, buyulenmemek elde degil. Icten icten diyorsunuz ki bi duble de bisi icmek lazim yaninda..Aslinda youtube'tan link vericektim buraya ama secemedim, sarkilarin hepsi guzel. Bir kac ornek dinlemek isterseniz en guzeli kendi sayfasina girmek cunki orda meshur sarkilarindan kisa kisa bolumler var. Henuz 27 yasinda Mariza ama gel gor ki sanki yasini basini almis, her turlu aciyi yasamis gibi soyluyor sarkilarini..

Enrique Iglesias - Do You Know? (The Ping Pong Song): Closed Captioned

Sarki harika...klip idare eder...